Första sidan

Manifestation till stöd för strejkande sjuksköterskor

tre underbara timmar

oförglömligt varm stöd till strejken

IFR manifestaion vid sergelstorg 9 maj - Stockholm

Enligt planerna anordnades en manifestaion till stöd av vårförbundets pågående strejk klockan 15, 9 maj vid Sergelstorg. Det var succe, tre oförglömliga timmar av stöd och solidaritet, gamla och unga köade för att skriva på namnlistan.

Klockan 12 dagen därefter överlämnades tyget med 5oo tals namn och påskrift, bilder och andra material från manifestationen samt ett bukett blommor till förbundents lokala konotr på Torsgatan 12. I det brevet till förbundet led så här:

Till: vårdförbundet, strejkande sjuksköterskor

 

Kära vänner!

Medlemmar i vår organisation genomförde sin planerade manifestation till stöd för den pågående strejken inom vårdpersonal. Avsikten var det att visa och markera den utbredda solidariteten med strejken. Vi hade tal, musik, banderoller, ballonger och leksaks doktorsinstrument och möjligheten till namnlista. Inom två timmar var den långa vita tyget fullt med namn och solidariska budskap från de förbigående. Vi blev vittne till enorm och hjärtligt stöd till strejken och dess berättigade krav.

Härmed förmedlar vi vår härliga upplevelse i demonstrationen till Er genom insamlade namnen och bilder av manifestationen.

 

Kära vänner!

Att genomföra, att leda en strejk, och i en sådan omfattning och sådant känsligt yrke är oerhört krävande. Ni ska inte känna er ensamma. Som det led upprepade gånger i våra tal vid gårdagens manifestation:

Nu gäller bara allmänhetens stöd. Vårdpersonalen uppfyller en av de viktigaste funktionerna i vårt samhälle. Vi alla från vaggan till grav är beroende av dessa änglars insats. Det är bara en självklarhet att vi visar vårt stöd och vår sympati i dessa dagar.

Här i vår stödaktion ger vi ett enkelt budskap till strejkande vårdpersonalen: 

Det är just ni som förser samhället med trygghet i svåra dagar och förtjänar all vårt stöd.

 

Vår organisation följer noggrant strejkens utveckling och vi kommer att göra vad vi kan att strejken når sitt bifogade mål.

 

Hjärtliga hälsningar

 

Iranska Flyktingars Riksorganisation – Stockholm

9 maj -2008

Arezo Jacobson

Tfn 0735779344