Första sidan

Demonstration i Stockholm

Iranska Flyktingars Riksorganisation kommer att anordna en 2-dagars demonstration mot regeringens flyktingpolitik den 7 och 8 juni på Sergelstorg.

Utvisningen av flyktingar från kurdiska områden i norra Irak har påbörjats. Enligt regeringens beslut dras in dessa flyktingars ettårslånga uppehållstillstånd. Det påstås att de avvisas till ett ”tillräckligt säkert tillvaro”! Vem ska man tro på, regeringen eller vällutrustade amerikanska militären och deras uttalade misslyckande för säkerhet inte ens för sina egna trupper!

Nu pågår omfattande demonstrationer i Göteborg till stöd för dessa flyktingar. Vi utropar vår solidaritet med demonstranter i Göteborg och deras krav om asylrätt åt irakiska flyktingar.

 

Iran under den islamiska regimen är ett osäkert land för sina invånare. Den senaste vågen av arresteringar, förtryck och förbjud mot kvinno- och student- samtidigt arbetaraktivister är fortfarande på högvarv.  I omvärldens ögon den iranska regimen anses som en fara för hela regionen. Enligt en praxis hela EU länderna har satt stop för utvisning av iranska flyktingar. Migrationsverket strider emot denna öppnbara verklighet. Tusentals iranska asylsökande fortsätter att gömma sig. Migrationsverket vägrar betala en usel dagersättning på 30 kronor per dag. Det är en ”politik” vilket går ut på den enkla ”tricket” att tvinga hungersnöda asylsökande ge sig på den iranska helvetet ”frivilligt”!

 

Familjen ”Madqumi” är ett talande exempel på de asylsökande vilka migrationsverkets siktar mot. Både Mojtaba Maqdumi och Maryam Pak har sökt asyl i Sverige från april 2004. Mojtaba och Maryam är drabbad av den dödliga sjukdomen ”Talesemi Major”. Efter 3 år och några omgångar av avslag på sin asylansökan, efter en ”medicin-sterjk” är fortfarande deras öde oklar. Migrationsverket har sänkt deras dagersättning så mycket som det inte ens räcker till medicineringen.   

 

Vi fördömer det svenska regeringens asylpolitik. Vi kräver en allmän asylrätt åt alla asylsökande, samma väg som Spanien, samma väg som Nederländerna. 

 

Demonstration:

Plats: Sergelstorg, gatuplan, nära Mc Donalds

Tid: torsdag 7 juni, klockan 15-17

 

Iranska Flyktingars Riksorganisation