Första sidan

Pressmeddelande: protest aktion

      

Nu på måndag flera opositionsgrupper mot den iranska regimen kommer att protestera mot svenska regeringens planer att bjuda in den iranska regimens utrikesminister. Vi kommer att vara med. 

Pressmeddelande

Stoppa regeringes möte med iranska islamiska terrorister!

Regeringen i Sverige begår ett stort misstag. Det är samma misstag som 50 år sedan, då med nazisterna och nu med de islamiska terroristerna i Iran. Den planerade möte/förhandlingarna med den iranska utrikesministern på måndag är inte mindre än en oförlåtlig skam för regeringen. Det handlar om en planerat toppmöte med den svenska regeringens initiativ och inbjudan. Inom dagens världspolitik kännetecknas den iranska regeringen med en tydlig islamistisk terrorism inom regionala, internationella och inrikes område. Just i senaste veckorna har hundratals aktivister från olika samhällsgrupper arbetare, studenter och kvinnor arresterats och misshandlats öppet på gator. Människorättsorganisationernas lista över regimens offer är rekordlånga. Trots det har regeringen valt med Karl Bildt i spetsen att stå värd för en uppsatt person inom iransk regim.

 

Hur många gånger ska bevisas att det inte existerar någon så kallade moderat element i den iranska islamiska regimen? Hur många gånger vill regeringen öppna vägen för en skamlig förbindelse med iranska terrorister utan det minsta resultat? Hur många gånger vill regeringen vända ryggen mot den iranska befolkningens grundläggande rättigheter? Hur många gånger vill ännu en europeisk regering spela i händerna för den islamiska förtryckare regimen i Tehran i grundlösa förhoppningar? Räcker det inte med senaste två åren vad England, Tyskland och Frankrike gick igenom? Skämt åt sidan, behövs det verkligen något bevis för att inse ayatollornas koppling till de otaliga islamiska terroristerna från Mellanöstern, till hjärtat i Europa och Afrika? Det är inte naivitet. Det är en skam för Sverige.

 

Här i Stockholm bor tiotusentals människor som har egna ytterst hemska upplevelser från det förtryckare styret i Iran. Här bor tiotusentals levande bevis på tortyr, fängelse, stening, piskande och avrättningar på öppna gator, köns apartheid, kvinnofientlighet och barbarism. Vi tillåter inte att medlemmar ifrån iransk regim få fristad här i Sverige. Vi tillåter inte någon kohandel med den iranska regimen.

 

Från den allra första information angående den planerade besöket har det börjat starka reaktioner bland folk med iransk bakgrund. Det finns stor opinion mot regeringen samtidigt planeringar för protestaktioner på plats där olika möten med Irans utrikesminister är planerade. Det kommer att inte bli lätt och utan konsekvenser för regeringen.

 

Iranska Flyktingars Riksorganisation är en av de flertal organisationer som har börjat med all sin kraft för att organisera protest aktioner mot iranska delegationen och den svenska regeringens som värd. Vi kommer att se till det blir ett fiasko för Karl Bildt.

 

Iranska Flyktingars Riksorganisation

2007-05-04