Första sidan

Om oss

Det var länge sedan hörde man om ”det förlovade landet”. Någonstans i fjärran där man kunde finna lycka om man nådde dit. Vår tids flyktingars livshistoria är helt annorlunda. Det gäller om Sverige också. Här bor tiotusentals människor från olika håll i världen. Det kommer nya flyktingar hela tiden. Nytt land, nytt liv, ny början, nytt hopp eller hur skulle man beskriva det ur sådana människors upplevelse?
Hur som helst flyktingar har ett långt, komplicerat och oftast plågsamt process framför sig.

 Fattigdom, utanförskap, diskriminering, utvisning och isolering är bland en ännu längre lista. Samtidigt är vi här för att stanna. Vi har rymt från ett rent elände. Somliga påstår att det finns en förbannelse över oss i våra gamla hemland som gör att vi måste kämpa blodigt livet ut för att åstadkomma ett bättre liv för oss själva och för våra barn. Ärligt talat har vi här en mycket bättre utgångspunkt för vårt kämpande. Det är värdefullt.
Vi tycker vi tillsammans kan skaffa oss bättre tillvaro. Vi tycker vi kan hitta bättre vägar, vi kan hitta resurser, vi kan muntra fram solidaritet, vi kan minska skadorna i flyktingsprocessen och mycket mer. Vi har inget annat val att ta initiativ.
Vi är ett nätverk av föreningar i flertal städer i Sverige. Våra huvud målgrupp består av persik- och kurdisk talande invandrare. Vi har lokaler i stora städer. Vi har stor verksamhet och aktiviteter. Vi söker nya medarbetare och nya medlemmar.
I den hemsidan finns en del om oss, kontakta oss så får du veta mer.